Hummersoppa

Hummersoppa
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Hummersoppa

10 ingredienser

En härlig mustig soppa med hummer är gott när man är lite frusen. Mysigt att krypa upp i soffan med!

YVONNE RYDING MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-

Ingredienser

portioner
  • 0,5 hummer
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk hummerfond
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk soja
  • 1 knippe basilika
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Krossa vitlök och stek i panna med skalad och urkärnad chili.
  2. Häll på vatten och tomatpuré och lägg i skalen av ½ hummer.
  3. Strimla i 1 knippe basilika och späd på med hummerfond.
  4. Häll på grädde, soja och pressa 1 lime i soppan.
  5. Sila sedan soppan och häll upp i tallrik.
  6. Marinera köttet i olivolja och balsamvinäger.
  7. Lägg köttet i soppan.