Hummersoppa
Hummersoppa
10 ingredienser
En härlig mustig soppa med hummer är gott när man är lite frusen. Mysigt att krypa upp i soffan med!
YVONNE RYDING MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-
Ingredienser
- 0,5 hummer
- 2 klyftor vitlök
- 1 chilifrukt
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk hummerfond
- 5 dl vatten
- 2 dl grädde
- 2 msk soja
- 1 knippe basilika
- 1 limefrukt
Gör så här
- Krossa vitlök och stek i panna med skalad och urkärnad chili.
- Häll på vatten och tomatpuré och lägg i skalen av ½ hummer.
- Strimla i 1 knippe basilika och späd på med hummerfond.
- Häll på grädde, soja och pressa 1 lime i soppan.
- Sila sedan soppan och häll upp i tallrik.
- Marinera köttet i olivolja och balsamvinäger.
- Lägg köttet i soppan.