Sommarsparris med hollandaise och forellrom
Sommarsparris med hollandaise och forellrom
18 ingredienser
En underbar grön sparris som serveras med krämig hollandaisesås, toppad med forellrom.
Ingredienser
- 2 knippen grön sparris
- olivolja
- havssalt
- svartpeppar
- 3 äggulor
- 1 dl reduktion
- 0,5 citron, pressad
- 3 dl smör, skirat
- dill, skuren
- 30 g forellrom
- 2 skivor vitt bröd
- olivolja
- gräslök, skuren
- dragon, strimlad
Reduktion
- 1 dl vatten
- 2 dl rödvinsvinäger
- 2 schalottenlökar, skivade
- 2 kvistar dragon
- 2 msk estragonvinäger
Gör så här
- Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen.
- Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om.
- Reduktion: Blanda alla ingredienser (vatten, rödvinsvinäger, scharlottenlök, dragon och estragonvinäger) och koka ihop tills hälften återstår.
- Vispa äggulor, reduktion och citronsaft till ett fluffigt skum över knappt sjudande vattenbad – det får inte vara för varmt, då koagulerar äggulorna.
- Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under kraftig vispning.
- Blanda ner dill och forellrom före servering.
- Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.
- Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.