Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak

Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak

15 ingredienser

Den här rätten är enkel att göra. Grilla musslorna gyllene och servera med en god sallad.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt
  • peppar
  • grillspett

Tryffel:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • peppar
  • citron, pressad
  • gräslök, finskuren

Sallad:

  • 100 g vattenmelon
  • 4 gröna sparrisar, skalad
  • ca 4 rädisor, skala och lägg i kallt vatten
  • 100 g gurka, skalad, urkärnad
  • 1 bit stjälkselleri

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Pilgrimsmusslor: Plocka bort muskeln från musslorna.
  2. Trä på spett och grilla gyllene, ca 1 minut på varje sida.
  3. Tryffel: blanda samman majonnäs och tryffelolja.
  4. Smaka av med salt, peppar och citron.
  5. Blanda i skuren gräslök.
  6. Sallad: Skiva sellerin tunt.
  7. Smaka upp alla grönsaker med salt, peppar och olivolja.