Bonbons pour l´âme

Foto: TV4
Bonbons pour l´âme
7 ingredienser
1h 20 min
En dessert med smak av elegans och livskvalité. /Christian
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- mynta
- 100 g vit bakchoklad
- 30-50 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
- 2 ägg
- 2,5 dl grädde
- 20 färska jordgubbar
- 1 limefrukt
Gör så här
- Smält den vita chokladen i en skål i micron.
- Låt den sedan svalna något.
- Rör i lätt vispade äggulor (undvik äggskalskänning).
- Vispa grädde lättsamt tills den tjocknar.
- Rör i hälften av grädden med vit choklad och äggulorna och blanda väl.
- Vänd ner resterande vispgrädde med stora tag tills den blir till en fluffig massa.
- Fyll fyra portionsglas med moussen och in i kylen minst 60 minuter.
- Smält mörk choklad och fyll en sprits.
- Spritsa sedan valfri dekoration på bakplåtspapper och ställ in i kyl.
- Garnera sedan med jordgubbar och kräma ut lime på moussen.
- Avsluta med ett lustfyllt humör genom att garnera med mynta på toppen.