Bonbons pour l´âme

Bonbons pour l´âme
Foto: TV4

Bonbons pour l´âme

1

7 ingredienser

1h 20 min

En dessert med smak av elegans och livskvalité. /Christian

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • mynta
  • 100 g vit choklad
  • 30-50 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 20 färska jordgubbar
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i en skål i micron.
  2. Låt den sedan svalna något.
  3. Rör i lätt vispade äggulor (undvik äggskalskänning).
  4. Vispa grädde lättsamt tills den tjocknar.
  5. Rör i hälften av grädden med vit choklad och äggulorna och blanda väl.
  6. Vänd ner resterande vispgrädde med stora tag tills den blir till en fluffig massa.
  7. Fyll fyra portionsglas med moussen och in i kylen minst 60 minuter.
  8. Smält mörk choklad och fyll en sprits.
  9. Spritsa sedan valfri dekoration på bakplåtspapper och ställ in i kyl.
  10. Garnera sedan med jordgubbar och kräma ut lime på moussen.
  11. Avsluta med ett lustfyllt humör genom att garnera med mynta på toppen.