Caesarsallad med nygrillad hummer
Caesarsallad med nygrillad hummer
13 ingredienser
Klassisk sallad med smak av ansjovis, kapris och majonnäs. Serveras tillsammans med grillad hummer som variation.
Ingredienser
- 3 humrar [0,5 per person]
- salt
- peppar
- olivolja
Ceasarsallad:
- 2 romansallad
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 10 skivor parmesanost, hyvlad
- 4 skivor briochebröd, till krutonger
- 1 liten burk ansjovis
- 1 liten burk kapris
- 1 dl majonnäs
- salt
- peppar
Gör så här
- Dela humrarna från huvudet och rätt ner genom stjärten.
- Krydda med salt, peppar och ringla över lite olivolja.
- Grilla hummern sparsamt, blir det för länge kan den lätt bli seg!
- Blada och skölj romansalladen så att den blir krispig och fräsch. Lägg ut den luftigt på ett stort fat.
- Skär bort kanterna på brödet. Grilla hela biten runt om och skär sedan ner i krutongstora bitar.
- Dressingen: Mixa majonnäs, olivolja, ansjovis, kapris och parmesanost. Var försiktig med ansjovisen och kaprisen. Dom ger mer smak än man kan tro! Smaka av med salt och peppar.
- Servera salladen med den nygrillade, plockade hummern med knapriga krutonger och nymixad dressing!