Rödbetssoppa

12 röster
25 min
4
Rödbetssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödbetor
  • 0,5 st citron
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 st morot
  • 2 st lagerblad
  • 1 l grönsaks- eller kycklingbuljong
  • smör att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
  2. Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig.
  3. Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
  4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut.
27 april 2010

Fler goda recept