Chokladterrin med nötcrunch och färska hallon

37 röster
1 h
4

Drömdessert för alla chokladälskare. En glutenfri chokladkaka med såväl mörk choklad och mjölkchoklad bjuds med karamelliserade nötter och friska hallonsorbet. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g mörk choklad (minst 75 % kakao)
  • 50 g hasselnötter
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker

Till servering

  • hallonsorbet
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar.
  3. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem lätt.
  4. Häll grädden i kastrull och låt koka upp. Ta från värmen och blanda ned den hackade chokladen och rör om tills chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda runt. Tillsätt äggen och rör till en jämn blandning.
  5. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form och häll i smeten.
  6. Ställ in i ugnen ca 45 minuter eller tills kakan nästan stelnat. Ta ut, låt svalna och ställ den kallt.
  7. Hacka hasselnötterna grovt.
  8. Smält sockret i kastrull. När sockret fått en gyllenbrun färg blandas hasselnötterna i kastrullen. Blanda runt och bred ut på bakplåtspapper. Låt svalna helt. Hacka sedan i mindre bitar.
  9. Servera chokladterrinen i bitar med hasselnötscrunch, hallonsorbet och färska hallon.
27 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept