Chirashi sushi bento style
Chirashi sushi bento style
14 ingredienser
20 m
Det här receptet ger dig en härlig version av sushi med pilgrimmsmusslor, lax och gös.
Ingredienser
- 200 g sushiris
- 100 g lax, regnbågsforell eller röding
- 100 g gös, hälleflundra eller abborre
- 4 pilgrimsmusslor
- 1 dl tamago, skuren i bitar
- 1 dl gurka, skuren i bitar
- 2 msk röd tångkaviar
- 3 msk gräslök, finskuren
- 1 ark nori, klippt i små fyrkantiga bitar
- kålrotsgari
- wasabi
Tamago i ugn
- 4 ägg
- 1 krm salt
- 0,5 tsk dashimoto pulver (går att utesluta)
Gör så här
- Skär alla ingredienserna i fyrkantiga bitar.
- Lägg sushiriset på en tallrik, lägg på fisk, skaldjur, tamago, gurka och toppa med tångkaviar, gräslök och nori.
- Servera med kålrotsgari, wasabi och soja.
Tamago i ugn
- Sätt ugnen på 90 grader.
- Vispa ihop ägg, salt och dashimoto.
- Sila smeten genom en sil.
- Täck en ugnsfast rektangulär form eller ett minibleck med plastfolie. Formen ska fyllas med cirka 1 cm smet, så använd inte för stor form.
- Häll i smeten och täck med plastfolie. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter, tills smeten stelnar.