Chirashi sushi bento style

Chirashi sushi bento style
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Chirashi sushi bento style

14 ingredienser

20 m

Det här receptet ger dig en härlig version av sushi med pilgrimmsmusslor, lax och gös.

Ingredienser

portioner
  • 200 g sushiris
  • 100 g lax, regnbågsforell eller röding
  • 100 g gös, hälleflundra eller abborre
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 dl tamago, skuren i bitar
  • 1 dl gurka, skuren i bitar
  • 2 msk röd tångkaviar
  • 3 msk gräslök, finskuren
  • 1 ark nori, klippt i små fyrkantiga bitar
  • kålrotsgari
  • wasabi

Tamago i ugn

  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk dashimoto pulver (går att utesluta)

Gör så här

  1. Skär alla ingredienserna i fyrkantiga bitar.
  2. Lägg sushiriset på en tallrik, lägg på fisk, skaldjur, tamago, gurka och toppa med tångkaviar, gräslök och nori.
  3. Servera med kålrotsgari, wasabi och soja.

Tamago i ugn

  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Vispa ihop ägg, salt och dashimoto.
  3. Sila smeten genom en sil.
  4. Täck en ugnsfast rektangulär form eller ett minibleck med plastfolie. Formen ska fyllas med cirka 1 cm smet, så använd inte för stor form.
  5. Häll i smeten och täck med plastfolie. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter, tills smeten stelnar.