Chili- och aiolisill med tomat på grillad bruschetta

Chili- och aiolisill med tomat på grillad bruschetta

14 ingredienser

Visst kan man äta sill mer än under de klassiska högtiderna så som jul, midsommar och påsk. Stjärnkockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren har skapat ett par riktigt utsökta och spännande rätter med sill som huvudråvara. Imponera i köket och njut ut av någon, eller flera, av dessa fint komponerade smårätter.

Abba Chili Aiolisill
Abba chili aioli

Abba Chili Aiolisill

Med inspiration från poké bowlens hemland Hawaii! Resultatet är en extra krämig aioli med chili och små utvalda bitarna sill.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 burk Abba Chili och aioli sill [240 g]
  • 1 tsk sriracha
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 tomater, 1 till urkärnade skivor och 1 till riven
  • 0,5 silverlök, finhackad
  • svartpeppar [1 nypa]
  • 1 msk kapris
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 1 chiliflakes [1 nypa]
  • 2 shisoblad (eller persilja, finskuren)
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär en av tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset och skär i små kuber. Riv den andra tomaten på den grova sidan på rivjärnet och lägg det i en sil så att vätskan rinner bort.
  2. Blanda tomatpuré, sriachachilisås, tomat, färsk chili, svartpeppar, kapris och silverlök med sillen.
  3. Pensla brödet med olivolja och grilla eller stek brödet, lägg på tomat, chili och aioli sillen, grädda i ugnen på 200 grader i 3-5 min.
  4. Toppa med riven tomat, torkad chili, finskuren shiso och lite olivolja.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba sillbuffé

Abba tipsar!

Så lägger du in egen sill!

Läs mer