Chili- och aiolisill med tomat på grillad bruschetta
Chili- och aiolisill med tomat på grillad bruschetta
14 ingredienser
Visst kan man äta sill mer än under de klassiska högtiderna så som jul, midsommar och påsk. Stjärnkockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren har skapat ett par riktigt utsökta och spännande rätter med sill som huvudråvara. Imponera i köket och njut ut av någon, eller flera, av dessa fint komponerade smårätter.
Ingredienser
- 1 burk Abba Chili och aioli sill [240 g]
- 1 tsk sriracha
- 0,5 röd chilifrukt, finhackad
- 1 tsk tomatpuré
- 2 tomater, 1 till urkärnade skivor och 1 till riven
- 0,5 silverlök, finhackad
- svartpeppar [1 nypa]
- 1 msk kapris
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 msk olivolja
Topping
- 1 chiliflakes [1 nypa]
- 2 shisoblad (eller persilja, finskuren)
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Skär en av tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset och skär i små kuber. Riv den andra tomaten på den grova sidan på rivjärnet och lägg det i en sil så att vätskan rinner bort.
- Blanda tomatpuré, sriachachilisås, tomat, färsk chili, svartpeppar, kapris och silverlök med sillen.
- Pensla brödet med olivolja och grilla eller stek brödet, lägg på tomat, chili och aioli sillen, grädda i ugnen på 200 grader i 3-5 min.
- Toppa med riven tomat, torkad chili, finskuren shiso och lite olivolja.
TIPS!