Cheesecakemousse på polentakaka med apelsinströssel

49 röster
1 h 30 min
10 bitar

Imponera på gästerna med den här otroligt saftiga och goda kakan gjord på polenta och mandelmjöl toppad med en fluffig och apelsinsmakande cheesecakemousse. 

Tips! Kakan är naturligt fri från gluten.

Visa mer
1 h 30 min
10 bitar

Du behöver

Polentakaka

  • 210 g smör, rumstempererat
  • 200 g strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g mandelmjöl
  • 100 g polenta
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 1 tsk bakpulver

Apelsinströssel

  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 100 g socker

Cheesecakemousse

  • 200 g vispgrädde (2 dl)
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 100 g florsocker
  • 200 g färskost
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice (1 apelsin)
  • 2 g kardemumma, nystött
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader och varmluftsfunktion.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform (22 cm i diameter) och pensla kanterna med lite rumsvarmt smör.
  3. Vispa ihop smör och socker fluffigt. Vispa sedan i äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker och finrivet apelsinskal.
  4. Blanda polenta, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten.
  5. Häll smeten i springformen och grädda ca 55 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
  6. Apelsinströssel
    Massera ihop socker och finrivet apelsinskal.
  7. Cheesecakemousse
    Vispa grädden lätt. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp eller maskin. Vispa sedan i färskosten för hand och smaka av med apelsinsaft.
  8. Vänd i den vispade grädden. Fyll en spritspåse med blandningen. Spritsa på kakan. Toppa med apelsinströssel och nystött kardemumma.
24 november 2018

Laddar fler recept...