Cheddarostroyal

Fredrik Eriksson ny

Cheddarostroyal

13 ingredienser

30 min

De här potatisbakelserna med matjessill, gräslök och löjrom blir ett riktigt festligt inslag på julbordet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 4 kokt potatis
  • 2 dl grädde
  • 2 ägg
  • 100 g cheddarost, grovt riven
  • salt
  • malen kryddpeppar [1 nypa]
  • 4 matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 1 dl smör, brynt
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk löjrom
  • dill

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skiva potatisen tunt och lägg skivorna i smorda små formar.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, ost, salt och kryddpeppar.
  3. Slå äggblandningen över potatisen.
  4. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter tills äggstanningen har stannat, tiden beror på formarnas storlek.
  5. Skär matjessill i mindre bitar.
  6. Toppa varje potatisbakelse med sill, skivade rödlöksringar, gräslök, brynt smör, gräddfil och löjrom.