Champinjonsoppa, serveras med majsknäcke

Champinjonsoppa, serveras med majsknäcke
Foto: TV4

Champinjonsoppa, serveras med majsknäcke

Av: Britt - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1h

Champinjonsoppa, toppad med parmesan, serveras med fröknäcke.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Majsknäcke

  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl vatten, kokande
  • 1 msk flingsalt

Champinjonsoppa

  • 400 g champinjoner
  • 1 gul lök (liten)
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 dl persilja
  • 8 tunna skivor parmesanost

Gör så här

Majsknäcke

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser, förutom flingsaltet, i en bunke.
  3. Tillsätt oljan och vattnet.
  4. Rör om så att allt blir riktigt blandat.
  5. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Tryck ut degen så den täcker hela plåten.
  7. Strö över flingsalt.
  8. Sätt plåten mitt i ugnen i 45 min.

Champinjonsoppa

  1. Skiva champinjonerna tunt.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs svampen och löken i smöret tills all vätska har kokat bort.
  4. Pudra mjölet över och rör om.
  5. Häll på buljongen och grädden under omrörning.
  6. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll upp i skålar och garnera med parmesan och persilja.