Ceviche på pilgrimsmussla och avokado

20 m
4
Ceviche på pilgrimsmussla
Foto: Frida Wismar
20 m
4

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar, nedre delen
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 mandarin
  • 1 citron
  • 2 avokador
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala gurkan. Dela den på längden, kärna ur den med en sked och finhacka.
  2. Finhacka vitlök och salladslök. Pressa alla citrusfrukterna och blanda juicen med löken.
  3. Gröp ur avokadorna och skiva eller hyvla dem tunt. Skiva pilgrimsmusslorna tunt.
  4. Fördela avokado och gurka i botten av djupa tallrikar, häll på citrusjuicen och toppa med tunt skivad pilgrimsmussla. Salta och peppra.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept