• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Ceviche på makrill med dressing, gurka och chili

6 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Ceviche

  • 300 g makrillfilé
  • 1 gurka (delikatessgurka)
  • 20 g vattenkrasse
  • 1 chilifrukt, gul och fryst

Dressing

  • 1 grapefrukt (blond)
  • 1 citron
  • 2 gurkor (delikatessgurka)
  • 4 körsbärstomater (gula)
  • 20 g babyspenat
  • 7 g färsk ingefära, skalad
  • 0,5 dl is
  • 0,5 rapsolja, kallpressad
  • salt

Gör så här

  1. Dressing
    Börja med att mixa alla ingredienser (förutom rapsoljan) i en kannmixer tills dressingen blivit homogen.
  2. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle under konstant mixning. Smaka av med salt och sila genom en finmaskig sil.
  3. Ceviche
    Skär makrillen i centimetertjocka bitar.
  4. Fördela makrillen jämnt på fyra mindre tallrikar, garnera med tunt skuren gurka, plockad vattenkrasse och lite riven, fryst chili.
  5. Servering
    Skumma dressingen med en stavmixer och skeda några matskedar på vardera tallrik så att makrillen täcks. Njut!
25 april 2020