Ceviche på makrill med dressing, gurka och chili

Ceviche på makrill med dressing, gurka och chili
Foto: Tv4
Fabian Olli Johanson
Fabian Olli Johanson

Ceviche på makrill med dressing, gurka och chili

13 ingredienser

20 m

Ceviche på makrill med en uppiggande dressing, gurka och gul chili kommer göra sig fint i helgen. En riktigt somrig och härlig rätt som passar lika bra på buffébordet som förrätt.

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 300 g makrillfilé
  • 1 gurka (delikatessgurka)
  • 20 g vattenkrasse
  • 1 chilifrukt, gul och fryst

Dressing

  • 1 grapefrukt (blond)
  • 1 citron
  • 2 gurkor (delikatessgurka)
  • 4 körsbärstomater (gula)
  • 20 g babyspenat
  • 7 g färsk ingefära, skalad
  • 0,5 dl is
  • 0,5 rapsolja, kallpressad
  • salt

Gör så här

Dressing

  1. Börja med att mixa alla ingredienser (förutom rapsoljan) i en kannmixer tills dressingen blivit homogen.
  2. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle under konstant mixning. Smaka av med salt och sila genom en finmaskig sil.

Ceviche

  1. Skär makrillen i centimetertjocka bitar.
  2. Fördela makrillen jämnt på fyra mindre tallrikar, garnera med tunt skuren gurka, plockad vattenkrasse och lite riven, fryst chili.

Servering

  1. Skumma dressingen med en stavmixer och skeda några matskedar på vardera tallrik så att makrillen täcks. Njut!