Ceviche med lax och räkor

30 m
4
Ceviche
Foto: TV4

Typiskt nordiska räkor och lax passar också bra med koriander och lime i den latinamerikanska paradrätten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 november 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4

Du behöver

  • 1 hg salmalax eller lax som varit frusen
  • 20 skalade räkor
  • 4 lime, saften
  • 0,5 mango
  • 0,5 melon
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 gurka, skalad och urkärnad
  • 0,5 chili
  • 1 dl gröna ärtor
  • 4 skivor bröd
  • 4 blad romansallad

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar och blanda med räkor och pressad lime.
  2. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Hacka mango, melon, koriander, gurka, chili och blanda ner med räkor och lax. Blanda även ner ärtorna.
  4. Servera med rostat bröd och romansallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept