Ceviche med lax och räkor

30 m
4
Ceviche
Foto: TV4

Typiskt nordiska räkor och lax passar också bra med koriander och lime i den latinamerikanska paradrätten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 november 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4

Du behöver

  • 1 hg salmalax eller lax som varit frusen
  • 20 skalade räkor
  • 4 lime, saften
  • 0,5 mango
  • 0,5 melon
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 gurka, skalad och urkärnad
  • 0,5 chili
  • 1 dl gröna ärtor
  • 4 skivor bröd
  • 4 blad romansallad

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar och blanda med räkor och pressad lime.
  2. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Hacka mango, melon, koriander, gurka, chili och blanda ner med räkor och lax. Blanda även ner ärtorna.
  4. Servera med rostat bröd och romansallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept