Ceviche med lax, pilgrimsmusslor och smak av wasabi är riktigt härligt att servera som förrätt. Med krispigt ris samt misomajonnäs blir det en ritkigt festlig rätt.
Tärna pilgrimsmusslor och lax i 1×1 centimeter stora tärningar och blanda med chili.
Blanda pressad lime, honung, wasabi, spiskummin och salt i en skål. Häll limedressingen över fisken och muslorna och tillsätt koriander. Täck med plastfolie och ställ in i kylen och låt dra i 20 minuter.
Friterat rispapper
Värm oljan i en kastrull till 170–180 grader. Fritera arken ett eller två åt gången ungefär en halv minut. Låt rinna av på hushållspapper.
Salta lätt och bryt i mindre bitar.
Misomajonnäs
Blanda alla ingredienser till majonnäsen.
Servering
Servera cevichen på ett fat eller i ett glas.
Toppa med misomajonnäs, friterat rispapper, krasse och sesamfrön.