Ceviche med lax och pilgrimsmusslor

Markiz Talhaoui

Ceviche med lax och pilgrimsmusslor

19 ingredienser

30 m

Ceviche med lax, pilgrimsmusslor och smak av wasabi är riktigt härligt att servera som förrätt. Med krispigt ris samt misomajonnäs blir det en ritkigt festlig rätt.

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 200 g pilgrimsmussla
  • 200 g lax (salmalax)
  • 1 röd chilifrukt, mild och finhackad
  • 2 limefrukter, pressad saft
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 tsk wasabi
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5-1 tsk salt
  • 0,5 kruka färsk koriander, finhackade blad
  • svartpeppar, nymalen

Friterat rispapper

  • 4 rispapper (stora)
  • 2 l rapsolja
  • salt

Misomajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk vit misopasta
  • 2 krm salt

Servering

  • krasse
  • sesamfrön

Gör så här

Ceviche

  1. Tärna pilgrimsmusslor och lax i 1×1 centimeter stora tärningar och blanda med chili.
  2. Blanda pressad lime, honung, wasabi, spiskummin och salt i en skål. Häll limedressingen över fisken och muslorna och tillsätt koriander. Täck med plastfolie och ställ in i kylen och låt dra i 20 minuter.

Friterat rispapper

  1. Värm oljan i en kastrull till 170–180 grader. Fritera arken ett eller två åt gången ungefär en halv minut. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Salta lätt och bryt i mindre bitar.

Misomajonnäs

  1. Blanda alla ingredienser till majonnäsen.

Servering

  1. Servera cevichen på ett fat eller i ett glas.
  2. Toppa med misomajonnäs, friterat rispapper, krasse och sesamfrön.