Ceviche med inlagda tomater

1 röst
4

Ceviche är en rätt med rötterna från Sydamerika där fisk och skaldjur marineras med citrusfrukter och serveras som en läcker förrätt med tillbehör.

Visa mer
4

Du behöver

Marinerad kolja:

  • 280-425 g koljafilé
  • 2 st lime
  • 2 st citron
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 msk picklade tomater, finhackad

Tillbehör:

  • 120 g kungskrabba, kött från förkokt krabba
  • 1 knippe dill

Inlagda tomater:

  • 4-5 st gröna tomater
  • 2 st röd chili, skivad
  • 0,3 l vatten
  • 0,2 l vinäger, 24% alkohol
  • 0,25 l socker
  • 5 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 st kanelstång

Gör så här

  1. Marinerad kolja
    Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm
  2. Pressa lime, citronsaft och ett par msk inläggningsspad från de picklade tomaterna över fisken och låt marinera I 10-20 minuter.
  3. Tillsätt sedan salt, hackad lök och inlagda tomater.
  4. Toppa med krabba och dill.
  5. Inlagda tomater
    Skiv tomaterna i tunna skivor, ca 0,5 cm
  6. Skiv chili och ta bort fröna.
  7. Placera tomater och chili i en burk.
  8. Blanda alla övriga ingredienser i en gryta och koka.
  9. Häll i tomater. Låt sedan svalna och marinera i 1-3 dagar.
14 augusti 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept