Ceviche med avokadokräm
Ceviche med avokadokräm
15 ingredienser
15 m + tid i kyl
Ceviche på torsk med tostadas (friterade majstortillachips) och avokadokräm blir en ljuvlig förrätt att överraska med i helgen!
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
Ceviche
- 150 g torskrygg, Färsk eller räkor
- 0,5 rödlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 röd paprika
- 0,5 kruka färsk koriander
- 1-2 limefrukter
- 1 citron
- 0,5 tsk salt
Tostadas
- 2 tortillabröd (av majs)
- 2-3 dl majsolja
- salt
Avokadokräm
- 1-2 avokador
- 0,5 limefrukt
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
Ceviche
- Finstrimla rödlök och chili. Finhacka paprika och koriander. Lägg allt i en bunke.
- Skär fisken i cm stora bitar och lägg även fisken i bunken.
- Pressa över lime, citron och strö över salt.
- Vänd i koriander och låt marinera/dra i kylskåp ca 2–3 timmar.
Tostadas (friterade majstortillachips)
- Hetta upp oljan till 160–165 grader.
- Stansa ut rundlar av bröden som är ca 6–7 cm i diameter och fritera gyllene och krispiga i oljan.
- Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.
Avokadokräm
- Mosa eller mixa avokadon slät.
- Smaka av med lime, salt och nymalen svartpeppar.
Servering
- Lägg ut tostadas ”majstortillachips” på ett fat.
- Bred på lite avokadokräm och toppa med en sked ceviche.
- Toppa med koriander och servera direkt