Ceviche med avokadokräm

koket.se
Ceviche med avokadokräm
Foto: Tv4
Catarina König
Catarina König

Ceviche med avokadokräm

15 ingredienser

15 m + tid i kyl

Ceviche på torsk med tostadas (friterade majstortillachips) och avokadokräm blir en ljuvlig förrätt att överraska med i helgen!

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 150 g torskrygg, Färsk eller räkor
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1-2 limefrukter
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt

Tostadas

  • 2 tortillabröd (av majs)
  • 2-3 dl majsolja
  • salt

Avokadokräm

  • 1-2 avokador
  • 0,5 limefrukt
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Ceviche
    Finstrimla rödlök och chili. Finhacka paprika och koriander. Lägg allt i en bunke.
  2. Skär fisken i cm stora bitar och lägg även fisken i bunken.
  3. Pressa över lime, citron och strö över salt.
  4. Vänd i koriander och låt marinera/dra i kylskåp ca 2–3 timmar.
  5. Tostadas (friterade majstortillachips)
    Hetta upp oljan till 160–165 grader.
  6. Stansa ut rundlar av bröden som är ca 6–7 cm i diameter och fritera gyllene och krispiga i oljan.
  7. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.
  8. Avokadokräm
    Mosa eller mixa avokadon slät.
  9. Smaka av med lime, salt och nymalen svartpeppar.
  10. Servering
    Lägg ut tostadas ”majstortillachips” på ett fat.
  11. Bred på lite avokadokräm och toppa med en sked ceviche.
  12. Toppa med koriander och servera direkt