Ceviche från Västkusten

Ceviche från västkusten
Foto: TV4

Ceviche från Västkusten

2

9 steg att laga

14 ingredienser

45 min

Härlig förrätt med torsk, lax och färska grönsaker kryddas med asiatiska kryddor som ingefära och lime!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 150 g torskfilé
  • 150 g lax
  • 150 g färska räkor, skalade
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 0,5 gurka, skalad
  • 4-5 rädisa
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 röd chilifrukt, liten
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukt
  • flingsalt
  • 1 majskolv
  • salladslök, stekt

Gör så här

  1. Skala räkorna, skär torsk och lax i små bitar.
  2. Skär mango, avokado och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt.
  3. Skala och riv ingefäran, hacka chilin i små bitar, hacka koriander.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål med lock.
  5. Pressa lime, häll denna över blandningen, strö på flingsalt.
  6. Låt stå i kylen i ca 5-10 min.
  7. Skär loss majskornen från kolven. Rosta den i en torr stekpanna.
  8. Lägg upp förrätten på stora snäckskal, toppa med rostad majs och några korianderkvistar.
  9. Serveras med Tångbröd.