Ceviche från Västkusten

Ceviche från västkusten
Foto: TV4

Ceviche från Västkusten

2

9 steg att laga

14 ingredienser

45 min

Härlig förrätt med torsk, lax och färska grönsaker kryddas med asiatiska kryddor som ingefära och lime!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 150 g torskfilé
  • 150 g lax
  • 150 g färska räkor, skalade
  • 1 mango
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka, skalad
  • 4-5 rädisor
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 röd chilifrukt, liten
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukter
  • flingsalt
  • 1 majskolv
  • salladslök, stekt

Gör så här

  1. Skala räkorna, skär torsk och lax i små bitar.
  2. Skär mango, avokado och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt.
  3. Skala och riv ingefäran, hacka chilin i små bitar, hacka koriander.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål med lock.
  5. Pressa lime, häll denna över blandningen, strö på flingsalt.
  6. Låt stå i kylen i ca 5-10 min.
  7. Skär loss majskornen från kolven. Rosta den i en torr stekpanna.
  8. Lägg upp förrätten på stora snäckskal, toppa med rostad majs och några korianderkvistar.
  9. Serveras med Tångbröd.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer