Cashewglass med te

6 röster
15 m + tid i frys
3

Den här veganska cashewglassen med smak av te gör du enkelt utan glassmaskin. Den blir riktigt uppiggande och läskande god: perfekt en varm sommardag! Receptet är glutenfritt,  innehåller inga animaliska produkter och inget tillsatt socker. Det här är glassen som är perfekt för så väl frukost som fika.

Tips!

Lägg cashewnötterna i blöt i minst 3 timmar i förväg.

Visa mer
15 m + tid i frys
3

Du behöver

  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 2 dl vatten
  • 2 tepåsar, Earl Grey
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk lucumapulver

Gör så här

  1. Brygg 2 dl vatten med två tepåsar för att få mycket smak.
  2. Mixa tevattnet med de blötlagda cashewnötterna, citronsaften och lucumapulvret till en slät smet.
  3. Häll smeten i en form och ställ i frysen.
  4. Efter ungefär 3 timmar har du en riktigt härlig och uppiggande glass att njuta av till såväl frukost som till fika!
I samarbete med Kökets box
19 juli 2018

Laddar fler recept