Cashewglass med te

POPULÄRT
Cashewglass med te
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cashewglass med te

11

4 steg att laga

5 ingredienser

15 m + tid i frys

Den här veganska cashewglassen med smak av te gör du enkelt utan glassmaskin. Den blir riktigt uppiggande och läskande god: perfekt en varm sommardag! Receptet är glutenfritt,  innehåller inga animaliska produkter och inget tillsatt socker.

Tips!

Lägg cashewnötterna i blöt i minst 3 timmar i förväg.

Ingredienser

portioner3 portioner
  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 2 dl vatten
  • 2 tepåse (earl grey)
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk lucumapulver

Gör så här

  1. Brygg 2 dl vatten med två tepåsar för att få mycket smak.
  2. Mixa tevattnet med de blötlagda cashewnötterna, citronsaften och lucumapulvret till en slät smet.
  3. Häll smeten i en form och ställ i frysen.
  4. Efter ungefär 3 timmar har du en riktigt härlig och uppiggande glass att njuta av till såväl frukost som till fika!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer