Cashewglass med te

POPULÄRT
Cashewglass med te
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cashewglass med te

5 ingredienser

15 m + tid i frys

Den här veganska cashewglassen med smak av te gör du enkelt utan glassmaskin. Den blir riktigt uppiggande och läskande god: perfekt en varm sommardag! Receptet är glutenfritt,  innehåller inga animaliska produkter och inget tillsatt socker.

Tips!

Lägg cashewnötterna i blöt i minst 3 timmar i förväg.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 2 dl vatten
  • 2 tepåsar (earl grey)
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk lucumapulver

Gör så här

  1. Brygg 2 dl vatten med två tepåsar för att få mycket smak.
  2. Mixa tevattnet med de blötlagda cashewnötterna, citronsaften och lucumapulvret till en slät smet.
  3. Häll smeten i en form och ställ i frysen.
  4. Efter ungefär 3 timmar har du en riktigt härlig och uppiggande glass att njuta av till såväl frukost som till fika!