Carpaccio på torsk med krondillsvinägrett

Markiz Talhaoui

Carpaccio på torsk med krondillsvinägrett

15 ingredienser

1 h

Carpaccio på torsk med krondillsvinägrett, rökt hasselnötsmajonnäs och picklade kantareller. Det här är verkligen en rätt att lyxa till vardagen med!

Ingredienser

portioner
  • 300 g torsk

Picklade kantareller

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 100 g kantareller

Hasselnötsmajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade

Krondillsvinägrett

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk krondill, finhackad
  • 1 msk färsk pepparrot, finriven
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Picklade kantareller

  1. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Du kan även koka upp lagen för att sockret ska smälta lite snabbare. Låt den då svalna en stund innan du använder den.
  2. Lägg svampen i en skål eller burk och häll över lagen. Låt stå i kylen i en timme.

Hasselnötsmajonnäs

  1. Vispa ihop ägg och vinäger i en bunke. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs. Blanda i finhackade hasselnötter.

Krondillsvinägrett

  1. Rör ihop vinäger, dill och pepparrot. Vispa droppvis i olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Skiva fisken mycket tunt (det går lättare om den är lite fryst) och fördela på tallrikar.
  2. Pensla, eller häll, vinägretten över fisken och toppa med kantarellerna och hasselnötsmajonnäsen.