Laxcarpaccio med persiljedressing

13 röster
20 m
6
Carpaccio med persiljedressing
Foto: Tv4

En fräsch förrätt som passar perfekt för den som längtar efter pigga smaker.

Visa mer
20 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 400 g lax, salmalax eller froyalax
  • 65 g machesallad

Citrondressing

  • 2 citroner, saft och zest
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt du kan.
  2. Lägg machesallad på ett stort fat. Sprid ut laxskivorna ovanpå.
  3. Citrondressing
    Riv ner citronzest i en skål. Riv sedan ner den halva vitlöksklyftan.
  4. Hacka persiljan och blanda ner i skålen.
  5. Fyll på med saften från citronen och övriga ingredienser. Blanda ihop.
  6. Servering
    Toppa fatet med laxen och machesalladen med dressingen precis innan servering.
7 april 2019

Laddar fler recept...