Laxcarpaccio med persiljedressing

Carpaccio med persiljedressing
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Laxcarpaccio med persiljedressing

16

6 steg att laga

10 ingredienser

20 m

En fräsch förrätt som passar perfekt för den som längtar efter pigga smaker.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 400 g lax (salmalax eller froyalax)
  • 65 g mâchesallad

Citrondressing

  • 2 citroner, saft och zest
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt du kan.
  2. Lägg machesallad på ett stort fat. Sprid ut laxskivorna ovanpå.
  3. Citrondressing
    Riv ner citronzest i en skål. Riv sedan ner den halva vitlöksklyftan.
  4. Hacka persiljan och blanda ner i skålen.
  5. Fyll på med saften från citronen och övriga ingredienser. Blanda ihop.
  6. Servering
    Toppa fatet med laxen och machesalladen med dressingen precis innan servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer