Laxcarpaccio med persiljedressing

Carpaccio med persiljedressing
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Laxcarpaccio med persiljedressing

10 ingredienser

20 m

En fräsch förrätt som passar perfekt för den som längtar efter pigga smaker.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g lax (salmalax eller froyalax)
  • 65 g mâchesallad

Citrondressing

  • 2 citroner, saft och zest
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skiva laxen så tunt du kan.
  2. Lägg machesallad på ett stort fat. Sprid ut laxskivorna ovanpå.

Citrondressing

  1. Riv ner citronzest i en skål. Riv sedan ner den halva vitlöksklyftan.
  2. Hacka persiljan och blanda ner i skålen.
  3. Fyll på med saften från citronen och övriga ingredienser. Blanda ihop.

Servering

  1. Toppa fatet med laxen och machesalladen med dressingen precis innan servering.