• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxcarpaccio med persiljedressing

Carpaccio med persiljedressing
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Laxcarpaccio med persiljedressing

6 steg att laga

10 ingredienser

20 m

En fräsch förrätt som passar perfekt för den som längtar efter pigga smaker.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 400 g lax (salmalax eller froyalax)
  • 65 g machésallad

Citrondressing

  • 2 citroner, saft och zest
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt du kan.
  2. Lägg machesallad på ett stort fat. Sprid ut laxskivorna ovanpå.
  3. Citrondressing
    Riv ner citronzest i en skål. Riv sedan ner den halva vitlöksklyftan.
  4. Hacka persiljan och blanda ner i skålen.
  5. Fyll på med saften från citronen och övriga ingredienser. Blanda ihop.
  6. Servering
    Toppa fatet med laxen och machesalladen med dressingen precis innan servering.