Carpaccio med kapris, citronbasilika, parmesan och olivolja

Fredrik Eriksson ny

Carpaccio med kapris, citronbasilika, parmesan och olivolja

8 ingredienser

15 m

Carpaccio är en riktig italiensk klassiker! Den här versionen med kapris, citronbasilika, parmesan och olivolja blir något alldeles extra som passar perfekt som lyxig förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 200 g biff (svensk och välhängd)
  • 0,5-1 dl olivolja
  • citron (efter smak)
  • 2 msk kapris
  • basilika
  • 40 g parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva köttet tunt på längden medan det är lättfryst. Lägg sedan upp skivorna på ett fat och rippla olja över.
  2. Finriv citronskalet.
  3. Strö citronskalet och kapris över köttet. Riv även över basilikan och toppa med hyvlad parmesan.
  4. Avsluta med salt och svartpeppar.