Skagenlax med löjrom
Skagenlax med löjrom
7 ingredienser
Tore Wretmans skagenröra är en klassiker i vårt svenska matarv. Här gratinerar jag lax med röran och toppar med löjrom. Är det kalas så är det. På sommaren serverar jag primörsallad till, men under vintern är det gott med potatismos. /Caroline Hofberg
Ingredienser
- 4 laxfiléer (i portionsbitar à 150 g)
- 50 g löjrom
Fyllning:
- 150 g skalade räkor
- 3 msk lätt crème fraiche
- 3 msk majonnäs
- 1 dl dill, hackad
- 0,5 krm cayennepeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så att du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
- Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med en klick rom.