Torsk med champagneskum

Torsk med champagneskum
Foto: TV4

Torsk med champagneskum

Av: Caroline - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Torskrygg som serveras med brynt smör, krossat ägg och champagneskum. Receptet räcker till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl champagne
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 4 små bitar torskrygg
  • smör
  • sockerärtor
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rimma torsken i tjugo minuter, temperera den i ugnen till 50 grader.
  2. Bryn schalottenlök och vitlök i smör, tillsätt champagne, reducera ner.
  3. Tillsätt grädde, fiskfond, salt och peppar.
  4. Bryn smör och hacka sockerärtor smalt, slunga dem i smöret.
  5. Koka ägg, krossa gulan och vitan för sig genom ett durkslag.
  6. Skär ut filéer av citron och plocka dillkvistar.