Läckra rödbetor med chèvre på salladsbädd

Läckra rödbetor med chèvre på salladsbädd
Foto: TV4

Läckra rödbetor med chèvre på salladsbädd

Av: Calle Andersson

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Färgglada rödbetor med krämig chèvre, härlig tryffelhonung och söt melon. Allt detta på en rucolabädd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Nottage Hill, "ESTD HARDYS 1853".

Ingredienser

portioner
  • 4 rödbetor
  • 70 g rucolasallad
  • 2 dl pinjenötter
  • 150 g chèvreost
  • 1 nätmelon
  • tryffelhonung (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att skrubba och skölj rödbetorna ordentligt, skär inte bort hela blasten.
  2. Lägg dem i en kastrull med kallt vatten så att det täcker rödbetorna väl (som man kokar potatis) . Koktiden är ca 20-30 minuter, beroende på betornas storlek. Gör ett stick prov för att se om betorna är färdiga.
  3. Rosta ca 2 deciliter pinjenötter.
  4. Förbered med att skära nätmelonen i tärningar eller avlånga sticks om man så föredrar.
  5. Skär chèvreosten i tunna skivor.
  6. När rödbetorna är klar låt dem då svalna något skär sedan bort skalet, skär dem som skivor eller sticks.
  7. Lägg ut en bädd av färsk rucola.
  8. Lägg sedan upp rödbetorna, chèvren, melonbitarna, pinjenötterna och ringla till sist över tryffelhonungen.