Cajunkräftor med chorizo, majs och aioli

14 röster
45 m
4
Cajunkräftor med chorizo, majs och aioli
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Cajunkrydda

  • 3 msk gula senapsfrön
  • 3 msk korianderfrö
  • 2 tsk hel nejlika
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1,5 msk dillfrö
  • 1-2 msk chiliflakes
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk tabasco
  • 5 lagerblad
  • 4 msk salt

Cajungryta

  • 1 kg fast potatis, gärna med rött skal
  • 3 stjälk stjälkselleri
  • 2 gul lök, hela
  • 2 hela vitlökar
  • 4 färska majskolvar
  • 500 g chorizokorv
  • 4 kg kokta kräftor
  • 500 g champinjoner
  • 2 citroner

Aioli

  • 1-2 klyfta vitlök, rivna
  • 3 dl majonnäs

Gör så här

  1. Börja med att koka upp ca 10-12 liter vatten i din största kastrull.
  2. Mortla under tiden senapsfrön, korianderfrön, nejlikor och svartpeppar. Lägg i vattnet tillsammans med de övriga kryddorna och låt koka samman i 15 minuter.
  3. Under tiden vattnet och kryddorna kokar ihop, gör aiolin. Blanda majonnäs med riven vitlök och smaka eventuellt av med salt.
  4. Halvera potatisen och skär selleristjälkar i 5 cm bitar. Klyfta lök i 4 delar och halvera vitlök tvärs över klyftorna. Dela majsen och chorizon i 3 delar.
  5. Lägg först potatis, vitlök och selleri i kastrullen och låt koka 10 minuter.
  6. Lägg sedan i lök, champinjoner, chorizo och koka ytterligare 5 minuter.
  7. Lägg sedan i majs och klyftad citron och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  8. Dra sedan av kastrullen från värmen och lägg i kräftorna. Låt dra i 10 minuter.
  9. Lägg ut flera lager tidningspapper direkt på bordet ni ska äta vid. Häll av vätskan från kräftorna och servera genast direkt på tidningspappret och servera aiolin till.
18 augusti 2018