Cajunkräftor med chorizo, majs och aioli

10 röster
45 m
4

Bjud in till kräftskiva och bjud på kräftor cajun-style! Låt kräftorna koka tillsammans med cajunkryddor, potatis, vitlök, selleri, champinjoner, chorizo och majs. Servera med aioli. Festligt och gott!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Cajunkrydda

  • 3 msk gula senapsfrön
  • 3 msk korianderfrön
  • 2 tsk hela nejlikor
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1,5 msk dillfrön
  • 1-2 msk chiliflakes
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk tabasco
  • 5 lagerblad
  • 4 msk salt

Cajungryta

  • 1 kg fast potatis, gärna med rött skal
  • 3 stjälkar selleri
  • 2 hela gula lökar
  • 2 hela vitlökar
  • 4 färska majskolvar
  • 500 g chorizo
  • 4 kg kokta kräftor
  • 500 g stora champinjoner
  • 2 citroner

Aioli

  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 dl majonnäs

Gör så här

  1. Börja med att koka upp ca 10-12 liter vatten i din största kastrull.
  2. Mortla under tiden senapsfrön, korianderfrön, nejlikor och svartpeppar. Lägg i vattnet tillsammans med de övriga kryddorna och låt koka samman i 15 minuter.
  3. Under tiden vattnet och kryddorna kokar ihop, gör aiolin. Blanda majonnäs med riven vitlök och smaka eventuellt av med salt.
  4. Halvera potatisen och skär selleristjälkar i 5 cm bitar. Klyfta lök i 4 delar och halvera vitlök tvärs över klyftorna. Dela majsen och chorizon i 3 delar.
  5. Lägg först potatis, vitlök och selleri i kastrullen och låt koka 10 minuter.
  6. Lägg sedan i lök, champinjoner, chorizo och koka ytterligare 5 minuter.
  7. Lägg sedan i majs och klyftad citron och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  8. Dra sedan av kastrullen från värmen och lägg i kräftorna. Låt dra i 10 minuter.
  9. Lägg ut flera lager tidningspapper direkt på bordet ni ska äta vid. Häll av vätskan från kräftorna och servera genast direkt på tidningspappret och servera aiolin till.
18 augusti 2018

Laddar fler recept