Bjud in till kräftskiva och bjud på kräftor cajun-style! Låt kräftorna koka tillsammans med cajunkryddor, potatis, vitlök, selleri, champinjoner, chorizo och majs. Servera med aioli. Festligt och gott!
Börja med att koka upp ca 10-12 liter vatten i din största kastrull.
Mortla under tiden senapsfrön, korianderfrön, nejlikor och svartpeppar. Lägg i vattnet tillsammans med de övriga kryddorna och låt koka samman i 15 minuter.
Under tiden vattnet och kryddorna kokar ihop, gör aiolin. Blanda majonnäs med riven vitlök och smaka eventuellt av med salt.
Halvera potatisen och skär selleristjälkar i 5 cm bitar. Klyfta lök i 4 delar och halvera vitlök tvärs över klyftorna. Dela majsen och chorizon i 3 delar.
Lägg först potatis, vitlök och selleri i kastrullen och låt koka 10 minuter.
Lägg sedan i lök, champinjoner, chorizo och koka ytterligare 5 minuter.
Lägg sedan i majs och klyftad citron och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Dra sedan av kastrullen från värmen och lägg i kräftorna. Låt dra i 10 minuter.
Lägg ut flera lager tidningspapper direkt på bordet ni ska äta vid. Häll av vätskan från kräftorna och servera genast direkt på tidningspappret och servera aiolin till.