Spenatplättar - Shigumchi chun

Spenatplättar - Shigumchi chun
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 250 g färsk spenat
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 st ägg
  • matolja till stekning

Dippsås

  • 3 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 tsk Ättiksprit

Gör så här

  1. Sås
    Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
  2. Plättar
    Förväll spenaten och skölj i kallt vatten.
  3. Pressa ut vattnet.
  4. Blanda spenat, purjolök, vitlök, salt, mjöl och ägg till en jämn smet.
  5. Hetta upp matolja i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten så det blir en ca 1 cm tjock pannkaka.
  6. Vänd och stek några minuter på båda sidor tills smeten är fast och pannkakan har fått fin yta.
  7. Skär upp i mindre tårtbitar och servera med dippsåsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept