Panerad zucchini – Hobak chun

Foto: Ulrika Pousette
Panerad zucchini – Hobak chun
6 ingredienser
Lika god som sidorätt som dryckestilltugg. Eftersom man använder potatismjöl fungerar rätten även för glutenintoleranta. /Byung-Hi och Byung-Soon
På bilden syns även
.
Ingredienser
- 0,5-1 zucchini
- 1 ägg
- 1 dl potatismjöl
- matolja, till stekning
Dippsås
- 3 msk koreansk soja (eller japansk)
- 1 krm ättika (eller vitvinsvinäger)
Gör så här
Dippsås
- Blanda ihop dippsåsen.
Zucchini
- Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor.
- Panera skivorna i potatismjöl och doppa dem sedan i uppvispat ägg
- Värm upp matolja i en stekpanna på medelvärme.
- Stek skivorna några minuter på båda sidor tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Servera med dippsåsen.