Burrataboard med grillad persika och mynta

Zeta Burrataboard med grillad persika och mynta
Foto: Zeta

Burrataboard med grillad persika och mynta

8 ingredienser

20 min

Den absolut bästa starten på middagen! Krämig burrata med söt persika och mynta är en magisk kombination! Samla dina nära och kära och doppa färskt surdegsbröd i denna härliga röra - som tilltugg, förrätt eller sällskapsmat.

Zeta Burrata
Zeta burrata

Zeta Burrata

Zetas burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. En riktig italiensk delikatess!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Zeta Burrata
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 1 persika
  • 1 kruka färsk mynta
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • salt
  • svartpeppar
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Rosta pistagenötterna i en torr och het stekpanna. Grovhacka dem sedan och ställ åt sidan.
  2. Fritera myntablad i neutral olja i en liten kastrull, det tar bara några sekunder. Bladen blir krispiga och vackert genomskinliga men tappar en hel del smak. Vill du ha mycket myntasmak serverar du bladen färska i stället.
  3. Lägg två burrata på ett fat, finfördela dem med två gafflar. Salta och peppra lätt.
  4. Skär en persika i klyftor och grilla eller stek dem hastigt i grillpanna. Skär klyftorna i mindre bitar och fördela över osten tillsammans med mynta och nötter.
  5. Ringla över en fin olivolja och servera med färskt surdegsbröd.
TIPS!
12 recept med burrata och mozzarella
Zeta Enkel tomat- och burratasallad

12 recept med burrata och mozzarella

Här beskriver vi skillnaden på mozzarella, burrata och scamorza samt tipsar om 12 magiskt goda rätter.

Läs mer