• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bruschetta med körsbärstomat, jordgubb och basilika

Bruschetta med körsbärstomat, jordgubb och basilika
Foto: Dante Zia
Dante Zia
Dante Zia

Bruschetta med körsbärstomat, jordgubb och basilika

5 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Dantes variant på bruschetta. Levainbröd, goda körsbärstomater, jordgubbar, vitlök, basilika, citron och olivolja. Sommarens godaste förrätt alla kvällar i veckan!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 12-15 körsbärstomater
  • 6-8 jordgubbar
  • citron
  • 4 skiva vitt surdegsbröd, typ levain
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • basilika
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tärna jordgubbar och körsbärstomater fint. Tillsätt några droppar citron.
  2. Stek brödskivorna i lite olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Brödskivorna ska få färg på båda sidorna.
  3. Gnid in ena sidan av brödskivorna med den skalade vitlöksklyftan. Pensla på olivolja och strö över flingsalt.
  4. Ta en sked av lämplig storlek och lägg på jordgubbs- och tomatröran på brödskivorna.
  5. Strö över finhackad basilika. Njut!