Börja med att rimma fisken, lös upp 1 dl socker, 1 dl salt i 1 liter vatten och låt fisken
ligga i ca 30 min.
Riv den rensade och ansade svampen på längden, längs svampens egna fibrer, i
lillfingerstora bitar. Lägg dem i en panna på medeltemp och låt vätskan steka ut och bort.
Lägg då ner smöret och höj värmen, salta och peppra och låt svampen bli krispig.
Häll på grädden, buljongen, sardellerna låt allt koka ihop och tjockna en aning. Vänd
ner örterna precis innan servering, spara en aning till servering.
Torka av fisken, vänd den i det uppvispade ägget och sedan i brödet blandat med salt
och peppar. Stek fisken i smör och olivolja på medelhög värme tills den känns fast och är
minst 48 grader i innertemperatur.
Servera fisken genast med den gräddiga svampen, nykokt potatis och toppa med den
fina rommen och örter.