Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling

45 m
4
Spela video Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 600 g skinnfri torsk eller gös, delad i 4 lika bitar
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker

Gräddig ostronskivling

  • 600 g ostronskivling
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk finhackade sardeller
  • 1 dl finhackad dill/persilja

Panering

  • 1 ägg
  • 2 dl mixat torrt bröd eller knäckebröd (sockerfritt)
  • 0,5 msk flingsalt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 msk olivolja

Servering

  • 4 msk svart stenbitsrom
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Börja med att rimma fisken, lös upp 1 dl socker, 1 dl salt i 1 liter vatten och låt fisken ligga i ca 30 min.
  2. Riv den rensade och ansade svampen på längden, längs svampens egna fibrer, i lillfingerstora bitar. Lägg dem i en panna på medeltemp och låt vätskan steka ut och bort. Lägg då ner smöret och höj värmen, salta och peppra och låt svampen bli krispig.
  3. Häll på grädden, buljongen, sardellerna låt allt koka ihop och tjockna en aning. Vänd ner örterna precis innan servering, spara en aning till servering.
  4. Torka av fisken, vänd den i det uppvispade ägget och sedan i brödet blandat med salt och peppar. Stek fisken i smör och olivolja på medelhög värme tills den känns fast och är minst 48 grader i innertemperatur.
  5. Servera fisken genast med den gräddiga svampen, nykokt potatis och toppa med den fina rommen och örter.
Kommentera receptet

Fler goda recept