Bönsallad med oliver, paprika och crostini

7 röster
15 min
4
Zeta Bönsallad med oliver, paprika och crostini
Foto: Zeta

Ekologiska kidneybönor från Zeta passar utmärkt i sallader eller kryddiga rätter - mild smak och fast konsistens.

Zeta ekologiska kidneybönor produkt
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g savoykål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 12-16 körsbärstomater, delade
  • 1 burk Zeta Cerignolaoliver urkärnade
  • 1 förp Zeta Ekologiska Kidneybönor, avsköljda
  • 1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad, avrunnen
  • 20-25 Zeta Crostini Naturella
  • 70 g salladsmix
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla savojkål och rödlök tunt. Halvera tomaterna och lägg alla grönsaker, oliver och bönor i en stor skål.
  2. Bryt ner crostini och vänd ihop alltsammans med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg upp på ett fat och servera.
9 januari 2020