• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bönsallad med oliver, paprika och crostini

Zeta Bönsallad med oliver, paprika och crostini
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Bönsallad med oliver, paprika och crostini

3 steg att laga

12 ingredienser

15 min

En snabb, lättlagad och god bönsallad - perfekt som lunch, till grillat eller till buffén. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

Zeta ekologiska kidneybönor produkt

Ekologiska kidneybönor från Zeta passar utmärkt i sallader eller kryddiga rätter - mild smak och fast konsistens.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g savoykål, tunt strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 12-16 körsbärstomater, delade
  • 1 burk Zeta Cerignolaoliver urkärnade
  • 1 förp Zeta Ekologiska Kidneybönor, avsköljda
  • 1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad, avrunnen
  • 20-25 Zeta Crostini Naturella
  • 70 g salladsmix
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla savojkål och rödlök tunt. Halvera tomaterna och lägg alla grönsaker, oliver och bönor i en stor skål.
  2. Bryt ner crostini och vänd ihop alltsammans med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg upp på ett fat och servera.