Brietårta med valnötter och aprikoser

11 röster

Valnötter och mogen brie passar utmärkt till värmande – gärnahemgjord – glögg. Dekorera brietårtan med torkade aprikoser. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Receptet ger ca 10 bitar.

Här hittar du kocklandslagetsglögg och Bengt Frithiofssons alkoholfria glögg

Läs mer om Bonniers kokbok


Visa mer

Du behöver

  • 1 brietårta (500 g)
  • 30 g valnötter, grovhackade
  • 30 g torkade, i små bitar
  • 2 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär försiktigt bort det yttersta av ostens övre vita skinnlager.
  3. Lägg osten på ett ugnssäkert fat.
  4. Sätt in det mitt i ugnen och låt det stå i cirka 5 minuter så att osten blir mjuk på ytan.
  5. Ta ut osten och strö över valnötter och aprikoser – tryck till lätt.
  6. Ringla strax före servering över honung.
30 november 2010

Laddar fler recept