Brietårta med valnötter och aprikoser

Brietårta med valnötter och aprikoser
Foto: Roland Persson

Brietårta med valnötter och aprikoser

Av: Bonniers kokbok (flera kockar)

Från: Bonniers kokbok

4 ingredienser

Valnötter och mogen brie passar utmärkt till värmande – gärnahemgjord – glögg. Dekorera brietårtan med torkade aprikoser. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Här hittar du kocklandslagetsglögg och Bengt Frithiofssons alkoholfria glögg

Ingredienser

portioner bitar
  • 1 brieost (rund brietårta) [500 g]
  • 30 g valnötter, grovhackade
  • 30 g torkade aprikoser, i små bitar
  • 2 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär försiktigt bort det yttersta av ostens övre vita skinnlager.
  3. Lägg osten på ett ugnssäkert fat.
  4. Sätt in det mitt i ugnen och låt det stå i cirka 5 minuter så att osten blir mjuk på ytan.
  5. Ta ut osten och strö över valnötter och aprikoser – tryck till lätt.
  6. Ringla strax före servering över honung.