Bollbakelse med räkfyllning

POPULÄRT
Bollbakelse med räkfyllning
Foto: Tv4

Bollbakelse med räkfyllning

Av: Peter - Tidaholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1 h

Bollbakelse med räkfyllning toppad med cheese doodles blir en annolrunda och god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 200 g räkor, handskalade
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka dill
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar

Bakelse

  • 12 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 80 g ostbågar

Dekoration

  • salladsblad
  • ostbågar
  • räkor, handskalade
  • 1 citron, i skivor
  • 4 kvistar dill

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda crème fraiche och färskost i en bunke. Grovhacka räkorna och häll ner i bunken.
  2. Finhacka därefter rödlöken och dillen och blanda ner i bunken. Häll i den pressade citronen och smaka av med salt och peppar.

Bakelse

  1. Tryck ut rundlar ur brödskivorna med hjälp av utstickare eller ett glas. Stek sedan brödskivorna på hög värme och rikligt med smör en kort stund så de blir krispiga.
  2. Stapla därefter tre skivor i höjd med fyllning mellan skivorna.
  3. Blanda ihop crème fraiche och färskost till garneringen. Stryk på blandningen runt och ovanpå bakelserna.
  4. Lägg ostbågarna i en påse och krossa dem med en kavel och täck sedan bakelsernas sidor med ostbågekrosset.
  5. Dekorera sedan bakelserna med salladsblad, ostbågar, räkor, citron och dill.