Bollbakelse med räkfyllning

9 röster
1 h
4

Bollbakelse med räkfyllning toppad med cheese doodles blir en annolrunda och god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Fyllning

  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost
  • 200 g räkor, handskalade
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka dill
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar

Bakelse

  • 12 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost
  • 80 g ostbågar

Dekoration

  • salladsblad
  • ostbågar
  • räkor, handskalade
  • 1 citron, i skivor
  • 4 kvistar dill
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fyllning
    Blanda crème fraiche och färskost i en bunke. Grovhacka räkorna och häll ner i bunken.
  2. Finhacka därefter rödlöken och dillen och blanda ner i bunken. Häll i den pressade citronen och smaka av med salt och peppar.
  3. Bakelse
    Tryck ut rundlar ur brödskivorna med hjälp av utstickare eller ett glas. Stek sedan brödskivorna på hög värme och rikligt med smör en kort stund så de blir krispiga.
  4. Stapla därefter tre skivor i höjd med fyllning mellan skivorna.
  5. Blanda ihop crème fraiche och färskost till garneringen. Stryk på blandningen runt och ovanpå bakelserna.
  6. Lägg ostbågarna i en påse och krossa dem med en kavel och täck sedan bakelsernas sidor med ostbågekrosset.
  7. Dekorera sedan bakelserna med salladsblad, ostbågar, räkor, citron och dill.

Laddar fler recept...