Blomkålstaboulle med stekt lax och romsås
Blomkålstaboulle med stekt lax och romsås
19 ingredienser
15 m
Lättlagad rätt med stekta laxkotletter, taboulle på riven blomkål samt en krämig romsås.
Ingredienser
Blomkålstaboulle
- 1 blomkål
- 1 citron
- 1 msk olivolja
- 1 dl färsk persilja, hackad
- salt
- svartpeppar
- 0,5 gurka
- färsk bladpersilja
- 2 tomater
lax
- 4 laxkotletter (à 150 g)
- salt
- citronpeppar
- 1 tsk olivolja
- 3 tsk smör
romsås
- 4 msk crème fraîche
- 1 msk caviarmix
- 2 msk dill, hackad
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Riv blomkålen på ett rivjärn. Lägg det i en skål och pressa saften från en citron över. Salta och peppra.
- Tillsätt olivolja, finhackad persilja, gurka och blanda om ordentligt. Smaka och med salt och peppar. Dela tomater och blanda ner.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek laxen på båda sidor på medeltemperatur tills den är klar. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner crème fraichen i en skål med caviarmixen, hackad dill, salt och svartpeppar.