Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon

21 röster
30 min
4
Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Blodpudding

  • 600 g blodpudding
  • smör, till stekning

Chorizoslungad spetskål

  • 400 g spetskål
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 65 g babyspenat
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Picklade lingon

  • 250 g lingon
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Garnering

  • 0,5 ask krasse

Gör så här

  1. Blodpudding
    Skär blodpuddingen i grova bitar. Stek knaprig i mycket smör.
  2. Chorizoslungad spetskål
    Plocka kålen och blanchera snabbt i saltat och kokande vatten. Sila bort vätskan.
  3. Dra bort skinnet på korven och skär innanmätet i mindre bitar. Stek knaprig i lite smör.
  4. Tillsätt kålen och spenaten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Picklade lingon
    Vispa ättika, socker och vatten. Lägg i lingonen. Låt gärna stå över natten.
  6. Servering
    Lägg upp blodpuddingen på tallrik och toppa med kålen. Garnera med picklade lingon och krasse.
18 april 2020