• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon

POPULÄRT
Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon

6 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Picklade lingon och spetskål med knaperstekt chorizo lyfter husmansklassikern blodpudding till en helt ny nivå. Våga prova!

Tips! De picklade lingon görs med fördel dagen före servering. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Blodpudding

  • 600 g blodpudding
  • smör, till stekning

Chorizoslungad spetskål

  • 400 g spetskål
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 65 g babyspenat
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Picklade lingon

  • 250 g lingon
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Garnering

  • 0,5 ask krasse

Gör så här

  1. Blodpudding
    Skär blodpuddingen i grova bitar. Stek knaprig i mycket smör.
  2. Chorizoslungad spetskål
    Plocka kålen och blanchera snabbt i saltat och kokande vatten. Sila bort vätskan.
  3. Dra bort skinnet på korven och skär innanmätet i mindre bitar. Stek knaprig i lite smör.
  4. Tillsätt kålen och spenaten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Picklade lingon
    Vispa ättika, socker och vatten. Lägg i lingonen. Låt gärna stå över natten.
  6. Servering
    Lägg upp blodpuddingen på tallrik och toppa med kålen. Garnera med picklade lingon och krasse.