Blandade grillspett smaksatta med tare

Blandade grillspett smaksatta med tare
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Blandade grillspett smaksatta med tare

5

3 steg att laga

9 ingredienser

Det är inte bara på sommaren vi kan göra grillspett, det är lika gott året om! Servera med med den japanska såsen tare.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 bläckfisktuber
  • 200 g fläskkarré
  • 200 g wagyu (eller biff)
  • 8 minimajs
  • 8 piemento padron

Tare

  • 3 dl japansk soja
  • 1 dl sake
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Skär de olika proteinerna i fina bitar. Trä de olika råvarorna på spett och lägg på grillen eller i stekpannan (fläskkarrén tillagar jag över natten på 72 grader i ca 24 h).
  2. Blanda under tiden ihop alla ingredienser till tare i en kastrull. Låt koka ihop några minuter.
  3. Doppa och smaksätt grillspetten med taren.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer