• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Blandade grillspett smaksatta med tare

Blandade grillspett smaksatta med tare
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Blandade grillspett smaksatta med tare

3 steg att laga

9 ingredienser

Det är inte bara på sommaren vi kan göra grillspett, det är lika gott året om! Servera med med den japanska såsen tare.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 bläckfisktuber
  • 200 g fläskkarré
  • 200 g wagyu (eller biff)
  • 8 minimajs
  • 8 piemento padron

Tare

  • 3 dl japansk soja
  • 1 dl sake
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Skär de olika proteinerna i fina bitar. Trä de olika råvarorna på spett och lägg på grillen eller i stekpannan (fläskkarrén tillagar jag över natten på 72 grader i ca 24 h).
  2. Blanda under tiden ihop alla ingredienser till tare i en kastrull. Låt koka ihop några minuter.
  3. Doppa och smaksätt grillspetten med taren.