Kokt torsk med spetskål och kapris

Kokt torsk med spetskål och kapris
Foto: TV4
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Kokt torsk med spetskål och kapris

8 ingredienser

En rullad kokt torsk med sauterad kål, potatis och som pricken över i, kapris.

Ingredienser

portioner
  • 700 g torskfilé
  • 10 potatisar
  • 1 spetskål
  • 0,5 dl kapris med spad
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skär potatisen i centimeter tjocka skivor och lägg i kokande, lättsaltat, vatten.
  2. Byxa torsken.
  3. Salta och peppra filéerna.
  4. Rulla ihop dem.
  5. Lägg dessa knyten i en kastrull med ca 1 centimeter lättsaltat vatten och låt det sjuda på svag värme. Lägg på locket och låt det sjuda i ca 10-15 minuter.
  6. Strimla kålen.
  7. Sautera den i lite lättsaltat vatten med olivolja i. Då kålen mjuknat strö över den finskurna gräslöken, kaprisen, salt och peppar.
  8. Servera
    Potatis i botten, sedan fisk och slutligen kålsallad.
  9. Blanda några skvättar olivolja i kålpannan och använd spadet som sås.
    Smaklig måltid!