En rodnande sötnos

Foto: TV4
En rodnande sötnos
7 ingredienser
40 min
Vit chokladmousse med sås av röda vinbär.
Dryckestips
Moscatel de Setúbal, från halvön Setúbal i Portugal, 375 ml à 59 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Mousse och sås
- 75 g vit bakchoklad
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl kesella gourmet, (10 %)
- 150 g röda vinbär
- 0,5 dl strösocker
Till dekoration
- 50 g mörk blockchoklad
- färsk citronmeliss
Gör så här
Mousse
- Finhacka den vita chokladen och smält den i mikrougn.
- Vispa grädden, inte för hårt, och rör försiktigt ned kesellan och grädden i chokladen så att allt blandas ordentligt.
- Lägg moussen i portionsglas och låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
Sås
- Mixa vinbären med socker och passera genom en finmaskig sil.
- Lägg sedan försiktigt vinbärssåsen över moussen och låt stå i kylskåp till serveringen.
Dekoration
- Smält den mörka chokladen i mikron.
- Ringla den smälta chokladen på ett bakplåtspapper i småkaksstora bitar i ett trevligt mönster.
- Sätt in i frysen i ca 20 minuter.
- Dekorera med chokladflarnet och citronmeliss.