Barbecuesås med kakao

2 röster
20 m
Barbecuesås med kakao
Foto: Jakob Fridholm

Lättlagad barbecuesås med lätt rökig smak från chipotle och mustighet från kakao. Såsen håller sig flera dagar i kylen och kan serveras såväl varm som kall.

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson

Visa mer
20 m

Du behöver

  • 1 stor chipotlechili (rökt, torkad chilipeppar)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 äpple
  • olivolja
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1,5 dl krossade tomater
  • 2 msk kakao
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka chipotlen och vitlöken. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
  2. Lägg chipotle, vitlök och äpple i en kastrull och fräs i ett par minuter på medelhög temperatur i lite olivolja.
  3. Tillsätt farin, vinäger och krossade tomater och låt koka i 5–10 minuter till såsig konsistens. Tillsätt kakaon och mixa såsen slät. Smaka av med salt.
4 juni 2018

Fler goda recept