Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

saffransgul chokladmousse
Foto: tv4

Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

0

10 ingredienser

30 min + kylning

Vit chokladmousse smaksatt med saffran toppas med en apelsinsallad och mörk choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryckestips Nivole (375 ml)
Artikelnummer 7787
Ursprung Italien
Saffran och apelsin är erkänt svåra vinsmaker men det finns ett vin som klarar situationen, Moscato d’Asti.

Ingredienser

portioner4
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 förp saffran
  • 1 ägg
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl kvarg
  • 50 g mörk choklad
  • blad mynta (eller citronmeliss)

Apelsinsallad

  • 4 apelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl apelsinjuice

Gör så här

  1. Vispa grädden, och tillsätt saffran.
  2. Dela vit choklad i bitar, och smält på svag värme i vattenbad.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning.
  4. Rör ner kesellan och till sist grädden.
  5. Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen ca 1 timme.
  6. Skala och filea apelsinerna.
  7. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i juicen, och tillsätt de fint strimlade apelsinskalen. Rör tills sockret har smält.
  8. Häll såsen över apelsinerna.
  9. Riv mörk choklad över glasen. Toppa med mynta eller citronmeliss.