• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bakelse med västerbottensfyllning

Bakelse med västerbottensfyllning
Foto: Tv4

Bakelse med västerbottensfyllning

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Receptet på den här bakelsen med västerbottensfyllning, räkor, krispig rödlök, majonnäs och rom är en riktigt lyxig förrätt som passar till vilken helgmiddag som helst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 ark smördeg
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl västerbottensost, riven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • löjrom, MSC-märkt
  • crème fraîche
  • rödlök, finhackad
  • räkor, MSC-märkta på burk
  • avokado
  • majonnäs

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och skär ut fyra rutor. Använd aluminiumformar eller muffinsplåt och tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna eller muffinsplåt penslad med smör.
  2. Vispa ett ägg och pensla smördegen. Vispa ner det som är kvar av ägget med mjölken. Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra.
  3. Fördela blandningen i smördegsformarna. Grädda på 225 grader i 10-15 minuter.
  4. Toppa och garnera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök och räkor. Servera med en bit avokado på sidan om.