Bakelse med västerbottensfyllning

Bakelse med västerbottensfyllning
Foto: Tv4

Bakelse med västerbottensfyllning

151

12 ingredienser

20 m

Receptet på den här bakelsen med västerbottensfyllning, räkor, krispig rödlök, majonnäs och rom är en riktigt lyxig förrätt som passar till vilken helgmiddag som helst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 ark smördeg
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl Västerbottensost, riven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • löjrom, MSC-märkt
  • crème fraîche
  • rödlök, finhackad
  • räkor, MSC-märkta på burk
  • avokado
  • majonnäs

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och skär ut fyra rutor. Använd aluminiumformar eller muffinsplåt och tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna eller muffinsplåt penslad med smör.
  2. Vispa ett ägg och pensla smördegen. Vispa ner det som är kvar av ägget med mjölken. Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra.
  3. Fördela blandningen i smördegsformarna. Grädda på 225 grader i 10-15 minuter.
  4. Toppa och garnera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök och räkor. Servera med en bit avokado på sidan om.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer