Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett
Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett
8 ingredienser
25 m
Få kålsorter blir så goda ugnsbakade som spetskål, den blir alldeles smörig och mjuk! Här serveras den med en umamivinägrett på ingefära och soya.
Ingredienser
- 1 litet spetskålshuvud
- olivolja
- salt
Ingefära- och soyavinägrett
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk japansk soja
- 2 msk olivolja
Till servering
- koriander
Gör så här
- Skär spetskålen i 4-6 klyftor (men behåll roten). Lägg de i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och strö på lite salt. Ugnsbaka på 200 grader i 15-20 minuter tills de har en rejält rostad färg.
- Blanda ingredienserna till vinägretten och häll över vitkålen. Plocka över rejält med koriander.