Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett

Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett

80

2 steg att laga

8 ingredienser

25 m

Få kålsorter blir så goda ugnsbakade som spetskål, den blir alldeles smörig och mjuk! Här serveras den med en umamivinägrett på ingefära och soya.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 litet spetskålshuvud
  • olivolja
  • salt

Ingefära- och soyavinägrett

  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär spetskålen i 4-6 klyftor (men behåll roten). Lägg de i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och strö på lite salt. Ugnsbaka på 200 grader i 15-20 minuter tills de har en rejält rostad färg.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten och häll över vitkålen. Plocka över rejält med koriander.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer