Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett

40 röster
25 m
4
Bakad spetskål med ingefära- och soyavinägrett
Foto: Mattias Larsson

Få kålsorter blir så goda ugnsbakade som spetskål, den blir alldeles smörig och mjuk! Här serveras den med en umamivinägrett på ingefära och soya.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 litet spetskålshuvud
  • olivolja och salt

Ingefära- och soyavinägrett

  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk japansk soya
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär spetskålen i 4-6 klyftor (men behåll roten). Lägg de i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och strö på lite salt. Ugnsbaka på 200 grader i 15-20 minuter tills de har en rejält rostad färg.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten och häll över vitkålen. Plocka över rejält med koriander.
9 december 2017

Fler goda recept