Bakad röding med brynt smör

Emma Shields - KK 2019

Bakad röding med brynt smör

Av: Emma Shields

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

30 min

Bakad röding med gulbeta, kapris, brynt smör, forellrom och pepparrot blir en festlig huvudrätt till nyår.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g gulbeta (små)
  • 4 rödingfiléer
  • 200 g smör
  • 250 g shiitakesvamp
  • 50 g kapris (stor)
  • 1 citron, saften
  • 20 g gräslök, skuren
  • 20 g persilja
  • färsk pepparrot
  • 80 g regnbågsrom
  • 20 g dill
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och skala dem sedan.
  2. Salta rödingen och lägg den med skinnsidan uppåt i en form.
  3. Baka rödingen på 120 grader i 6 minuter eller tills du kan dra av skinnet.
  4. Bryn smöret och stek svampen i det.
  5. Tillsätt betor, kapris, citronsaft, gräslök och persilja samt smaka av med salt.
  6. Placera fisken på tallrikar och skopa grönsakerna och smöret över.
  7. Riv över rikligt med pepparrot.
  8. Toppa med regnbågsrom och dill.