Avokadorullar med vitlöksdipp

Avokadorullar med vitlöksdipp
Foto: TV4

Avokadorullar med vitlöksdipp

Av: Cecilia - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

15 m

Stekta vårrullar fyllda med avokado, paprika och mozzarella. Doppa i krämig vitlöksdipp med sambal oelek.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Avokadorullar

  • 4 avokador
  • mozzarellaost
  • 1 röd paprika
  • rispapper

Dipp

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • cayennepeppar
  • salt

Gör så här

Avokadorullar

  1. Skär upp avokado, paprika och mozzarella.
  2. Lägg rispappret i vattenbad så de mjuknar, ta upp efter 15-20 sekunder, när de ser genomskinliga ut.
  3. Lägg rispappret på en tallrik, lägg på ingredienser och vik ihop.
  4. Stek rullarna på hög värme i ganska mycket olja – annars riskerar de att fastna.

Dipp

  1. Blanda crème fraiche med vitlöken och kryddorna.