Avokadomousse med räkor och löjrom

Avokadomousse med räkor och löjrom
Foto: Tv4

Avokadomousse med räkor och löjrom

Av: Leena - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m

Den här härliga mousseförrätten på avokado toppad med rödlök, löjrom, räkor och dill går både snabbt att göra och blir riktigt festlig.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 avokador
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt
  • 60 räkor, handskalade, stora och MSC-märkta
  • 0,5 dl löjrom (eller röd stenbitsrom MSC- märkta)
  • 0,5 kruka dill

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Mixa avokadon med crème fraiche, citronsaft och lite salt.
  3. Skeda upp moussen i cocktailglas. Strö över rödlöken och rada upp räkorna runt kanten. Klicka i lite löjrom och dekorera med dillvippor.