Auberginesafari

Auberginesafari
Foto: TV4

Auberginesafari

Av: Bassir - Lund

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 m

Läcker förrätt med ugnsbakad aubergine som fylls med granatäpplejuice, oliver och valnötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 aubergine, stora
  • 100 g olivolja
  • 2 granatäpplen
  • 1 knippe gräslök
  • 100 g valnötter
  • 200 g gröna oliver
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 100 g parmesanost
  • 400 g rucolasallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 4 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Dela auberginerna i fyra delar.
  2. Stek med olivolja i ugnen på hög värme tills de är bruna och fina, ca 7-10 minuter.
  3. Ta ut kärnorna från granatäpplena och lägg i matberedare i 3 minuter. Sila ut saften i en skål.
  4. Lägg valnötter, oliver, gräslök, vitlök och granatäpplesaft i matberedaren och mal i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg smeten på auberginerna och riv parmesanost över.
  6. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter på 220 grader.
  7. Servera med rucola, körsbärstomater och en splash av balsamvinäger.