Asiatisk räksallad med krämig dressing

Asiatisk räksallad med krämig dressing

8 ingredienser

20 min

En snabb och smarrig räksallad toppad med krämig asiatisk dressing med smak av soja, sesam och ingefära. Står sig lika bra i matlådan dagen efter och är kanske ÄNNU godare när smakerna fått gotta till sig.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Asiatisk dressing
  • 4 port risnudlar
  • 1 mango
  • 2 salladslökar
  • 100 g grönsaker, strimlade (tex morot, rödbeta och broccoli)
  • 500 g skalade räkor
  • 200 g rostade jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila och skölj kallt. Portionera sedan upp i skålar.
  2. Skär upp mangon i tärningar och skiva salladslöken.
  3. Sila bort spadet från räkorna.
  4. Toppa nudlarna med strimlande grönsaker. Tips! Det finns färdig mix med strimlade grönsaker i påse att köpa i affären.
  5. Lägg sedan på räkor, mango, salladslök, jordnötter, koriander och ringla över Felix Asiatisk dressing.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer