Asiatisk räksallad

koket.se
Asiatisk räksallad
Foto: TV4
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Asiatisk räksallad

12 ingredienser

20 m

"Snabblagad och smakrik sallad med en asiatisk syrlig sojavinägrett där räkor varvas med krispiga grönsaker och risnudlar. Här skulle även krämig srirachamajonnäs passa bra att servera till salladen." /Maria Zihammou

Se Maria Zihammou laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal (färska eller frysta och tinade)
  • 200 g glasnudlar
  • 1 morot
  • 0,5 gurka
  • 1 gul paprika (eller röd)
  • 6-8 rädisor
  • 3 salladslökar
  • 2-3 msk färsk koriander, grovhackad

Sojavinägrett med chili

  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja, japansk
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg i en skål.
  2. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
  3. Häll sedan upp nudlarna i en skål eller på ett fat.
  4. Skala och skär moroten i tunna strimlor.
  5. Dela gurkan i två delar och skär även den i tunna strimlor.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor.
  7. Skölj och dela rädisorna i halvor eller kvartar.
  8. Strimla salladslöken i tunna skivor.
  9. Toppa nudlarna med alla goda grönsaker, räkor och grovhackade örter.
  10. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera den till salladen.