Asiatisk räksallad
Asiatisk räksallad
12 ingredienser
20 m
"Snabblagad och smakrik sallad med en asiatisk syrlig sojavinägrett där räkor varvas med krispiga grönsaker och risnudlar. Här skulle även krämig srirachamajonnäs passa bra att servera till salladen." /Maria Zihammou
Se Maria Zihammou laga receptet

Ingredienser
- 500 g räkor med skal (färska eller frysta och tinade)
- 200 g glasnudlar
- 1 morot
- 0,5 gurka
- 1 gul paprika (eller röd)
- 6-8 rädisor
- 3 salladslökar
- 2-3 msk färsk koriander, grovhackad
Sojavinägrett med chili
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk soja, japansk
- 1 limefrukt, pressad saft
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Skala räkorna och lägg i en skål.
- Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
- Häll sedan upp nudlarna i en skål eller på ett fat.
- Skala och skär moroten i tunna strimlor.
- Dela gurkan i två delar och skär även den i tunna strimlor.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor.
- Skölj och dela rädisorna i halvor eller kvartar.
- Strimla salladslöken i tunna skivor.
- Toppa nudlarna med alla goda grönsaker, räkor och grovhackade örter.
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera den till salladen.